Millan jakoi kehuja blogeille ja mainitsi tämänkin vaatimattoman nettinurkkauksen. Olen kovin imarreltu ja samalla hirveän nolona tästä suosionosoituksesta: päivitystahtini kun on varsin harrastelijamainen ja impulssiivinen, tauot voivat olla pitkiäkin. Blogini aihepiirikin on niin hajanainen, tai sellaiseksi muotoutunut, mutta olkoot sitten, tekijänsä mukaanhan tämä elää.

Aivot ovat prenikkana kyllä aikas passelit juuri nyt: olen talven opinnoissa vähän nuuskinut niiden toimintaa ja ihastunut ikihyviksi niiden suurelta osin tutkimattomaan olemukseen. Rajapinta persoonan ilmenemisen ja aivotoiminnan fysiologian välillä on suuri tuntematon seikkailu, josta haluaisin palavasti tietää lisää, jokin siinä rajamaassa tieteen ja tuntemuksen välillä vetoaa minuun ihan mahdottoman kiehtovalla tavalla. Olen Teemalta ahminut talven mittaan pään toimintoihin liittyviä tiededokumentteja, esimerkiksi juuri loppunut sarja älykkyydestä ja aivojen kehittymisestä oli populaarisuudestaan huolimatta mielenkiintoinen. Paikallinen pravdakin osuu tiistaisilla tiedesivuillaan usein esittelemään kiinnostavia juttuja, kuten tämän päiväinen juttu aivojen sukupuolen kehittymisestä, siitä miten biologisen sukupuolen kehityskulku, esimerkiksi miten sikiöstä tulee hermafrodiitti, tunnetaan hyvinkin tarkkaan, mutta aivojen sukupuolen synty on vielä tutkimatonta viidakkoa. Muistan lapsuudesta yhden tutun leikkikaverin, tytön joka oli ikänsä halunnut olla oikeasti poika. Asiasta juteltiin meidän lasten kesken siinä leikin lomassa ja kyllä me muut ipanat suhtauduimme tyttöön ihan normaalisti: hän nyt vain sitten piti lyhyestä tukasta, vauhdista ja jalkapallosta eikä välittänyt vaaleanpunaisista barbeista yhtään vähää, eikä halunnut olla tyttö, mutta kiva hänenkin kanssaan oli leikkiä. Olen usein miettinyt miten hänen elämänsä on sujunut.

Joten kiitos vielä kerran aivoista, juuri niiden parissa minä tällä hetkellä viihdyn. Kasvimaan ja kissan lisäksi.

Ja vielä: mielelläni luovuttaisin riemun eteenpäinkin, mutta joudun vähän puntaroimaan pystin osoitetta, kaikilla sen ansainneilla tämä nimittäin tuntuu jo olevan.